4 PASI spre SUCCESUL PERSONAL

Multe dintre persoanele pe care le cunosc atribuie succesul personal, succesului în viata profesionala. Dar, oare, ce se intamplă cu viata privată ? Este o întrebare, pe care, cei mai multi oameni refuză să și-o pună…O problema reala, care nu este luata in considerare, nu este neaparat legata de cum sa obtii ceea ce-ti doresti, ci mai ales, sa continui sa doresti ceea ce ai! 

Masura succesului personal (care include și succesul profesional), NU este data de ceea ce ești (din punct de vedere social si profesional), cât ai(din punct de vedere financiar) sau ce ai realizat !
Dupa părerea mea, succesul personal se masoara prin CÂT de bine TE SIMȚI cu ceea ce ești, ceea ce ai facut și ceea ce ai …Înseamna, de asemenea, să ai încredere ca POȚI sa OBȚII ce îți dorești și să FII MOTIVAT sa faci ceea ce este necesar pentru acest lucru.

Câteva mici schimbări, dar semnificative, în felul în care gândim, pot să netezească drumul spre un succes mai mare !

Primul pas : STABILESTE-ȚI  INTENTIA ! – Sa realizezi unde te afli în acest moment și să stabilești, cu claritate, unde si cum poti sa ajungi, realizând un echilibru între succesul exterior și cel interior;

Al doilea pas: OBȚINE CE-ȚI TREBUIE ! – Să înveți cum să obții ceea ce-ți trebuie, cu adevarat. Este important, pentru a te cunoaste,  să fii sincer cu tine însuții (insății), identificandu-ți nevoile afective reale (vezi articolul ” Vitaminele iubirii”);

Al treilea pas : OBTINE CEEA CE-TI DORESTI ! – Stabilește importanța dorințelor puternice, a credințelor ferme și a sentimentelor pe care le traiești ; învata să-ți sporești puterea dorințelor, prin recunoașterea și transformarea sentimentelor si a emotiilor negative ;

Al patrulea pas : ÎNLĂTURĂ PIEDICILE DIN CALEA SUCCESULUI ! – Conștientizează cele 12 piedici obisnuite care te pot ține în loc : reproșul, depresia, neliniștea,indiferenta, pedeapsa, nehotărârea, amânarea, perfecționismul, ranchiuna, autocompatimirea, zăpăceala (confuzia) si vinovația.

Dar, mai ales, NU uitati ca diferenta dintre cei ce reusesc in viata si cei ce dau gres, este data de capacitatea fiecaruia, de a se ridica din nou, dupa o cadere !


Succesul personal este să rămâi în contact cu pacea ta interioară, cu bucuria, dragostea și încrederea !

Lasă un răspuns